×

En unik opplevelse som frivillig

søndag, 15 mai, 2022

Som frivillig under Kristinspelet får man muligheten til å delta i et mangfoldig fellesskap der man lærer mye om seg selv og det å få jobbe med teater. Vi har tatt en prat med Marie Wien Lodsby, som har vært frivillig i flere år.

Som frivillig under Kristinspelet får man muligheten til å delta i et mangfoldig fellesskap. Foto: Eirik Stordal.

Glad i Kristinspelet og menneskene

Marie er 25 år og student. Hun kommer fra Hadeland, og har vært frivillig på Kristinspelet i flere år. Hun har lenge vært interessert i å stå på scenen.

– Det startet veldig tidlig da jeg som barn begynte på dansing. I tillegg drev jeg i mange år med freestyle discojazz. Samtidig sang jeg i det lokale gospelkoret. Etter hvert ble jeg litt etter litt introdusert for teater også, men begynte ikke for alvor før jeg gikk på dramalinja på Hadeland videregående skole. Etter det så har livet handlet mye om teater. 

Marie i samtale med produsent Maja Bekken etter endt premiere. Foto.
Marie i samtale med produsent Maja Bekken etter endt premiere. Foto: Eirik Stordal.

Det var en tilfeldighet at hun ble med i Kristinspelet.

– Det begynte med at jeg var med i Peer Gynt på Gålå i 2018. Da ble jeg rett og slett stormforelsket i spel, og tenke at «hver sommer skal jeg være med på et nytt spel». Så søkte jeg litt rundt på nettet og kom over en liste over spel i Norge. Kristinspelet skilte seg ut, samtidig som det var i vakre Gudbrandsdalen. Derfor tok jeg kontakt, og fikk være med – så dette er mitt tredje år på Kristinspelet. Tanken om at jeg skulle oppleve et nytt spel hver sommer forble. Jeg er rett og slett blitt så glad i Kristinspelet og alle menneskene som er med – og kjenner litt det at hjertet mitt hører til der. 

Helt unik opplevelse

Men i år har Marie en litt annen rolle.

– Det nye i år er at jeg ikke skal være med på scenen, men ha ansvar for sosiale medier. Det gjør at jeg får gjort to ting jeg elsker å holde på med samtidig. Jeg får kombinert medieutdanningen min med teater – det slår jo virkelig to fluer i en smekk for meg

Hun mener at det er en helt spesiell opplevelse å få være med som frivillig på Kristinspelet. 

– Man jobber så mye sammen – og av det opplever et så sterkt samhold – det er virkelig helt unikt. 

Setter pris på engasjementet

Reidun Aasgaard har vært leder i Sel teaterlag siden 2012 og er prosjektleder for Kristin Lavransdatter. Frem til 2018 var hun produsent for forestillingen. Hun setter pris på engasjementet blant de frivillige.

– Sel teaterlag har, og er helt avhengig av, et stort frivillig engasjement, både ved deltagelse på scenen, bak scenen og av de som stiller opp ved gjennomføring av selve arrangementet, som verter, parkeringsvakter, kafe og lignende.

Leder for Sel Teaterlag, Reidun Aasgaard, bak scenen før fjorårets premiere. Foto.
Leder for Sel Teaterlag, Reidun Aasgaard, bak scenen før fjorårets premiere. Foto: Eirik Stordal.

Hennes opplevelse er at det er mange som ønsker positivt å bidra

– Det er lett å få et ja til å ta vakter. Tilbakemeldingen fra de frivillige er at man får møte publikum og gjester som er interesserte og engasjerte. Det er veldig hyggelig å ha oppdrag på Kristinspelet. For de som deltar på og bak scenen handler det om å delta i et mangfoldig fellesskap der en lærer mye om seg selv og det å få jobbe teaterfaglig i et profesjonelt miljø. Et miljø med mye glede og moro, nye bekjentskap og vennskap.

Ønsker du å være frivillig under Kristinspelet? Ta kontakt med oss!


Pin It on Pinterest