×

Gleder seg til vise forestillingen til flere

lørdag, 23 oktober, 2021

I 2020 måtte Kristinspelet avlyses. Med en pågående pandemi var det spennende om det skulle bli noe av Kristinspelet 2021. Nå ser arrangørene frem til neste års forestillinger.

Endelig forestilling

Foto: Eirik Stordalen

Ifølge produsent Maja Bekken kunne situasjonen blitt annerledes. Med strenge smitteverntiltak og mindre publikumsplasser var det mye som måtte være på plass for et forsvarlig arrangement.

– Bare et par uker før øvingsstart hadde vi fått klarsignaler om at finansieringen kom til å komme i orden. Sel teaterlag som drifter Kristinspelet er en frivillig organisasjon og ble derfor ikke dekket av støtteordningene som allerede fantes på det tidspunktet. Når vi fikk vite at vi ble sikret økonomisk kunne vi endelig senke skuldrene og ta fatt på det egentlige arbeidet: å lage en helt ny forestilling basert på nytt manus.

Hun er godt fornøyd med årets gjennomføring.

– Tross påbud og diverse retningslinjer ble det en flott forestilling som vi er stolte av, som ble laget sammen med en utrolig flott gjeng! Nå gleder vi oss til å kunne dele forestillingen med enda fler sommeren 2022.

Publikumsmøter

For regissør og manusforfatter Marie Nikazm var det spesielt å endelig kunne få gjennomføre Kristinspelet. Hun opplevde forestillingen som et fint møte med publikum etter lang tiden uten å kunne drive teatervirksomhet.

– Jeg syns det var fint å se forestillingen, som jeg så alle spillekveldene, hvordan publikum responderte og hvordan skuespillerne, aktørene tok til seg materialet og omsatte det til sitt eget. Og fremfor alt er det alltid gøy å se at ens visjon tar form og utvikles i samarbeid med alle som er med og til slutt publikum. 

Imponert over alle involverte

Bekken er spesielt imponert over alle de involverte som bidro til at Kristinspelet ble arrangert.

– Alle som jobber med spelet både på og rundt scenen, frivillige og profesjonelle har lagt ned en fantastisk innsats. Folk bidrar til mye mer enn man kan forvente. De som er med er engasjerte og tar ansvar, både for forestillingen og for hverandre. Folk tar godt vare på hverandre i denne intense perioden. Midt i skoleavslutninger og jobb øver vi inn en helt ny forestilling fra bunnen av på et par uker og spiller deretter en uke med forestillinger. Det er det mange ville kalle ekstremsport! Vi som er med er heldige som får mange fine timer sammen ute i naturen på Jørundgard, utover lyse sommerkvelder.

Nye forestillinger i 2022

Foto: Eirik Stordalen

Ifølge regissør Nikazm jobbes det videre med neste års forestilling. De skal nå jobbe videre med tekst og manus, spisse det visuelle uttrykket videre og videreutvikle musikken.

– Vi er så heldige at vi skal få fordype oss i forestillingen vi har laget og gjøre den hardere, bedre, tightere og sterkere. Publikum kan forvente seg samme forestilling som base, men med litt justeringer. Noen endringer vil skje i manus, og forhåpentligvis finnes det ikke koronarestrikasjoner, slik at skuespillerne kan være nærmere hverandre. Vi fortsetter å utforske og utvikle de nye kostymene, dekoren og musikken, slik at det neste år blir enda mer transformering fra hva vi så i år. 

Ifølge henne er målet å komme enda lengre i retningen de går mot tolkningen av romanverket.

– Jeg vil bruke ord som at det skal bli råere og mørkere, i en middelalder som speiler vår egen brutale verden. Vi skal forsterke spesielt andre akten der det også er mest nytt i materialet sammenlignet med tidligere år.


Pin It on Pinterest