×

– Hvert prosjekt er et høydepunkt!

lørdag, 15 juni, 2024

Fridtjov Såheim har lang fartstid både på scenen og skjermen. For mange nordmenn er han en kjent og kjær skuespiller. Nå er han aktuell i Kristinspelet.

Skuespiller Fridtjov Såheim som spiller Lavrans i Kristinspelet sammen med den unge "Kristin". Foto.
Fridtjov Såheim sammen med Leah Madelen Ruud Øverjordet, som spiller Kristin som barn. Foto: Maja Bekken.

Såheim skjønte som student at han ville jobbe med skuespill. Han ble interessert i skuespilleryrket gjennom studentteateret på Blindern.

– Det førte til at jeg hoppet av studiene og begynte på Kunsthøgskolen i Oslo, og gikk der fra 1991 til 94. Det var mestringsfølelsen og oppmerksomheten som gjorde utslaget.

Han har spilt i utallige filmer og serier, og kjent fra blant annet Lilyhammer, Ragnarok, Troll, Wisting. Høydepunktene er ifølge han selv mange.

– Det er vanskelig å peke ut noen spesifikke, men jeg forsøker å ha innstillingen til at hvert nye prosjekt er høydepunktet.

I vår har han vært opptatt med blant annet innspillingen av den norske storfilmen Blücher, og sesong 2 av NRK-serien Flus. Men i sommer er han aktuell som Lavrans i Kristinspelet.

– Jeg har ikke mye erfaring med spel, men var med i Peer Gynt i 2019, og Den Gode Hensigt i 2016. Begge produksjonene var en svært hyggelig erfaring. Spel krever en helt egen teknikk.

Forventningene til å spille i Kristinspelet på Jørundgard er høye. 

– Jeg forventer å treffe masse hyggelige folk, den friske fjelluften, og at vi lager en god forestilling. Jeg bodde på Tretten en periode, så jeg er litt kjent i området. Dialekten er fantastisk flott!

Du kan kjøpe billetter til forestillingene av Kristinspelet på nettsida til Otta kulturhus.


Pin It on Pinterest