×

Kristinspelet tar en kunstpause!

lørdag, 22 oktober, 2022

Aktører fra Kristinspelet 2022.
Foto: Erik Berg-Johansen

Etter å ha satt opp trilogien om Kristin Lavransdatter på Jørundgard siden 2011 velger nå Sel Teaterlag å ta en kunstpause for spelet i 2023, ved å ikke sette opp forestilling kommende sommer. Teaterlaget skal bruke tiden på å jobbe med framtidsplaner og utvikling videre av Kristinspelet. 

For teaterlaget er det viktig at oppsetningen har hatt en lokal forankring hos aktører som deltar på og bak scenen, i tillegg til at vi ønsker at oppsetningen skal være en arena for mangfold og unge profesjonelle kulturarbeidere.

Det er krevende for et lite teaterlag å drifte en så stor produksjon, i tillegg til å jobbe med utvikling av forestillingen og arrangementet. Teaterlaget har hatt et godt samarbeid med det offentlige, næringsliv og reiseliv og det ligger mye potensiale og muligheter for utvikling videre, som vi skal ta tak i. 

Vi er ydmyke over å få jobbe med dette fantastiske materialet og vi har skapt en viktig arena for lokale utøvere muligheten til å utfolde sin interesse for teater og skuespill. Vi mener også at vi har bidratt til å gjøre Undsets mesterverk kjent for nye generasjoner. 

Det er svært gledelig at andre norske kulturaktører, som Det Norske Teatret, i høst har valgt å satse stort på trilogien. Vi var så heldige å få oppleve premieren av Kristin Lavransdotter på DNT og vil anbefale alle å ta turen dit for en fantastisk opplevelse av Sigrid Undsets tekst i teatersalen, mens de venter på spel.

Sel teaterlag vil rette en stor takk til alle som har bidratt til våre produksjoner og til alle som kommer og ser på.

Det er lagt ned mange tusen timer i frivillig arbeid for å skape en god ramme rundt aktører, publikum og produksjon. For mange har arbeidet med forestillingen vært en vei inn i kunstfagutdanning, egendanning, sosialt felleskap, glede og moro, derfor er det viktig at det ligger god kvalitet til grunn for arbeidet.

Derfor tar vi nå en kunstpause. 

Oppdateringer om veien videre kommer i nyhetsbrev og sosiale medier!


Pin It on Pinterest