×

Debuterer i spel med hovedrolle

Madalena Sousa Helly-Hansen jobber ved Trøndelag Teater. Nå er hun aktuell i rollen som Kristin Lavransdatter i årets forestilling på Jørundgard som har premiere den 26. juni. Det er første gang hun skal spille i et spel, og hun gleder seg!

Kristin Lavransdatter 2021
Foto: Yury Rogachev

Krevende periode for kulturbransjen

Madalena har blant annet spilt i forestillinger som Gjengangere og Romeo og Juliet. Til tross for et år som har vært krevende for kulturbransjen omtaler hun seg som heldig tross alt. 

– Jeg har vært heldig fordi jeg har jobbet i Trondheim under pandemien, og der har vi kunnet spille forestillinger hele tiden, i motsetning til byer som Oslo eller Bergen. 

Hun tror at det har vært et utrolig tøft år for mange skuespillere, og at mange publikummere har savnet å kunne gå på teater.

Begynte tidlig 

Madalena begynte tidlig med skuespill, men det tok litt tid før hun skjønte at det var skuespiller hun skulle bli.

– Jeg var med i barne og ungdomsteater i flere år, da jeg var yngre, men jeg tror ikke jeg egentlig så for meg å jobbe som skuespiller før jeg begynte på skuespillerutdanninga ved Høgskolen i Nord-Trøndelag (nå Nord universitet) i Verdal.

Som tenåring fikk hun sitt første møte med bøkene om Kristin Lavransdatter.

– Jeg elsket dem! Når jeg leser bøkene igjen blir jeg slått av hvor gjenkjennelige karakterene og dilemmaene deres oppleves, i 2021. Hun skildrer karakterene slik at man blir glad i alle, men hun skåner ingen. Kristin er en heltinne, som også er et menneske, liksom;  selvrettferdig og grenseløs, smålig og modig, og varm. 

Ser frem til å spille Kristin Lavransdatter

Ifølge Madalena selv har hun ingen erfaringer fra spel, men har en klar oppfatning av hva spel kan bety for nærmiljøet.

– I Verdal skjønte jeg hva Spelet på Stiklestad har hatt å si for Verdal og hele regionen, og forstod kanskje litt mer av hvor viktig et spel kan være for identiteten til et sted.  Det virker som om blandingen av lokale med lang erfaring og «nye» tilreisende, ga en helt spesiell energi til alle som var involvert.

Hun har store forventninger til å spille rollen som Kristin Lavransdatter i sommer.

– Dette er første gang jeg spiller en rolle der man følger karakteren fra hun er et barn til hun er en godt voksen kvinne. Det blir en stor utfordring! Jeg har heller aldri spilt i et stykke hvor handlingen er lagt til en tidsepoke, så langt bare fra min egen.

Pin It on Pinterest