×

Gleder seg til å spille på Jørundgard

Den 26. juni har Kristinspelet premiere, med rykende ferskt manus, ny regissør, og flere spennende navn på rollelisten. I årets forestilling er det Ravdeep Singh Bajwa som har rollen som Erlend Nikulaussøn. Han jobber som skuespiller og har de siste årene hatt større og mindre roller i serier som Norsk-ish, Maxitaxi Driver og Exit.

Bilde av Kristin Lavransdatter og Erlend Nikulaussøn.
Kristin (Madalena Sousa Helly-Hansen) og Erlend (Ravdeep Singh Bajwa). Foto: Eirik Stordal.

Ville være alt

Ravdeep viste tidlig en interesse for skuespill, og som liten pleide han å parodiere alt fra kjente karakterer til folk.

– Jeg elsket Borettslaget og Robert Stoltenberg, og spilte ut flere av karakterene for familie og venner. På ungdomsskolen i en av norsktimene ble vi delt opp i grupper. Vi skulle fremføre Æsops fabler, hvor jeg var gutten som ropte ulv. Etter framføringa sier klassestyreren min at jeg har noe, at jeg er en skuespiller. Dagen etter kom hun med et avisutklipp med audition til en ungdomsserie. Mamma meldte meg på. Så kom jeg videre i prosessen og skjønte vel da for første gang at det gikk an å leve av dette. 

Deretter begynte Ravdeep på videregående og veien gikk videre til revyer og teater.

–  Jeg begynte på Nordstrand videregående skole, og var med på revyen der i andre og tredje klasse. Så satte jeg opp en revy der året etter jeg var ferdig på skolen. Utover dette har jeg gått teaterlinjen ved Romerike Folkehøgskole og Kunsthøgskolen i Oslo, som tidligere var kjent som Statens Teaterhøgskole. 

Han omtaler seg selv som en filmnerd, og at han tidlig fattet interesse for lekenheten ved det å være skuespiller.

–  Som barn ville jeg være alt, en dag politi, en annen dag rakettforsker. Med dette yrket kan jeg være alt. Jeg elsker å jobbe med mennesker og synes at det er fascinerende fordi jeg lærer noe hele tiden. Vi mennesker er så ulike, men samtidig så like. 

Kristin Lavransdatter

Ravdeep har god kjennskap til Gudbrandsdalen, og ramser opp vakker natur og hytteturer. Han gleder seg til å spille Erlend på Jørundgard.

–  Det er en ære å få lov til å spille på stedet der handlingen faktisk finner sted i bøkene.

Han har store forventninger til å spille i spelet om Kristin Lavransdatter, og synes det er spennende å kunne jobbe med lokalt teaterlag, frivillige og statister.

–  Jeg gleder meg til å bli kjent med folket og stedet. Det er kjempestas med så mange folk under en produksjon, og det blir spennende å lære av andre. Jeg vet at mange har vært med i mange år, da vil det automatisk være ting jeg ikke vet som de har bedre koll på enn meg. Jeg gleder meg til å spille med alle sammen.

Pin It on Pinterest