×

Marie Nikazm Bakken

Foto: Jonas Jörneberg

Marie Nikazm Bakken fra Otta har skrevet manus og har regi på forestillingen. Hun er utdannet regissør ved Dramatiska Institutet og er i dag kunstnerisk leder på Turteatern i Stockholm.

–  Jeg synes vi har fått til et veldig spennende skuespillergalleri i år – jeg tror de kan tilføre noe nytt i et stykke som mange av oss kjenner helt fra ungdomsskolen. Og så har vi et helt nytt manus som også kan utfordre noen avå  tankene våre rundt Kristin Lavransdatter og hele denne episke historien, lover regissøren.  

Hun er en av flere unge kunstnere som selv har deltatt i spelet som barn og i 2021 kommer til Jørundgard som profesjonell.

– Kristinspelet var en av mine innganger til kunsten – og for flere av oss som er med i år. Det er stort å få lov til å komme hjem og sette opp sin tolkning av en historie som utspant seg her og som har betydd så mye for meg – og for så mange. Håpet må være å inspirere en ny generasjon, sier Marie Nikazm Bakken.

Før Marie N. Bakken kommer til Jørundgard på forsommeren skal hun ha premiere på selveste Peer Gynt ved Östgötateatern. Dermed gir hun seg i kast med ikke mindre enn to store klassikere på nyåret – og det klassikere med utspring fra området hun selv vokste opp.

Pin It on Pinterest