×

Tone Aminda Gøytil Lund

Tone Aminda Gøytil Lund er scenograf og kostymedesigner på årets spel med utdannelse fra Arkitekthøgskolen i Oslo og Stockholms Dramatiska Högskola. Hun har jobbet med flere oppsetninger både på institusjonsteater og i det frie feltet. Akkurat nå er hun aktuell med Peer Gynt på Östgötateatern i Sverige, og med årets Kristin Lavransdatter på Jørundgard. Begge disse prosjektene er i samarbeid med regissør Marie Nikazm Bakken, som hun også tidligere har samarbeidet med. 

Kostymene har stort sett vært de samme siden filmatiseringen av Kristin Lavransdatter i 1994. Ved å ta utgangspunkt i det som finnes, men fortsatt tilføre noe nytt, vil Tone få til en forandring på det. 

– Jeg ønsker å samle det visuelle uttrykket og å gi kostymene et opphøyet teatralsk uttrykk. Kostymene som finnes bærer preg av mange års bruk. Det vil tilføres en del elementer til det eksisterende – da med fokus på gjenbruk. Ved å samle inn gamle håndarbeider som heklede og broderte duker, gardiner osv., håper jeg å kunne gi disse nytt liv ved å heve kostymene og tilføre en ny men samtidig gammel kvalitet.

Pin It on Pinterest