Medvirkende

Ravdeep Singh Bajwa spiller Erlend til sommeren! 

Mange kjenner ham som Amrit i den populære NRK-serien «Norsk-ish». Han er utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo, har medvirket i flere filmer og tv-serier samt jobbet ved Nationaltheateret. Det er likevel første gang Oslo-gutten deltar i et spel – på bygda.

Jeg har spilt noen år på Hunderfossen som også var utendørs, men mer i teater-format. Det blir gøy å spille med så mange mennesker og at publikum er med innenfor «de fire veggene» i større grad enn på teatret, sier Ravdeep Singh Bajwa.

Ravdeep var tiltenkt rollen som Erlend Nikulaussøn allerede i fjorårets spel, som ble avlyst. Derfor har han gledet seg lenge til å tre inn i middelalderen og rollen som denne mannen som bergtar Kristin Lavransdatter så fullstendig at hun går imot foreldrenes vilje – og velger på tvers av samfunnets forventninger.

Jeg gleder meg til å leve ut den forbudte kjærlighetshistorien mellom han og Kristin. Å være rebelsk, ri på hest og ikke minst jobbe med språket som er ganske annerledes fra i dag, sier Ravdeep. 

Tilbake til røttene

Marie Nikazm Bakken fra Otta har skrevet manus og har regi på forestillingen. Hun er utdannet regissør ved Dramatiska Institutet og er i dag kunstnerisk leder på Turteatern i Stockholm.

– Jeg synes vi har fått til et veldig spennende skuespillergalleri i år – jeg tror de kan tilføre noe nytt i et stykke som mange av oss kjenner helt fra ungdomsskolen. Og så har vi et helt nytt manus som også kan utfordre noen av tankene våre rundt Kristin Lavransdatter og hele denne episke historien, lover regissøren.  

Hun er én av flere unge kunstnere som selv har deltatt i spelet som barn og i 2021 kommer til Jørundgard som profesjonell.

Kristinspelet var en av mine innganger til kunsten – og for flere av oss som er med i år. Det er stort å få lov til å komme hjem og sette opp sin tolkning av en historie som utspant seg her og som har betydd så mye for meg, og for så mange. Håpet må være å inspirere en ny generasjon, sier Bakken.

Før Marie N. Bakken kommer til Jørundgard på forsommeren skal hun ha premiere på selveste Peer Gynt ved Östgötateatern. Dermed gir hun seg i kast med ikke mindre enn to store klassikere på nyåret – og det klassikere med utspring fra området hun selv vokste opp.

På denne siden vil du finne oppdateringer om sommerens rollegalleri.

Pin It on Pinterest