×

Om spelet

Kristinspelet, også kjent som Kristin Lavransdatterspelet, arrangeres hver sommer på Jørundgard i Sel – siden 1998. Forestillingen baserer seg på Sigrid Undsets nobelprisvinnende verk; trilogien om Kristin Lavransdatter

Bilde fra Kristinspelet 2020.
Foto: Yury Rogachev

Manus, regi og rolleliste

Manuset til Kristinspelet er skrevet av regissør Eirik Fauske. Han har med seg et dyktig kunstnerisk team og skuespillergalleri til Jørundgard for å skape en uforglemmelig opplevelse for deg.

Sigrid Undsets tilknytning til Sel og Høvringen

Sigrid Undset kom til Nord-Sel for første gang som barn sammen med foreldrene. Siden skulle hun besøke Sel og Høvringen igjen og igjen mens hun samlet stoff og inspirasjon til verket om Kristin Lavransdatter.

Jørundgard

Gården Jørundstad skal ha ligget der dagens Jørundgard er bygget. Ifølge historien ble gården tatt av flommen «Stor-Ofsen» i 1789. Sigrid Undset satt på nabogården, Laurgård, og diktet fram storgården Jørundgard. Jørundstad skal ha vært én av de rikeste gårdene i dalen før den forsvant med flommen. Andre gårder i Gudbrandsdalen som nevnes i bøkene, finnes fortsatt her den dag i dag.

Jørundgard Middelaldersenter ble bygget som scenografi i forbindelse med Liv Ullmanns filmatisering av Kransen i 1994.

Uttunet som spelplass

Uttunet på gården ble etter Liv Ullmanns filmatisering tatt i bruk som utescene. Tunet gjøres hvert år om til teater- og konsertscene med et bekvemt sitteamfi for publikum.

Pin It on Pinterest